Skip to main content

Veel gestelde vragen over cyber security

Hier vindt je de meest gestelde vragen over cyber security.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Is cybersecurity verplicht in grote organisaties?

Een cybersecurity specialist inhuren is zeker niet verplicht volgens de Nederlandse wet. Wel is cybersecurity van groot belang voor uw klanten en bedrijfsgeheimen. 

Jaarlijks stijgen het aantal aangiften van cybercriminaliteit. Dit terwijl aan de andere kant de roep om privacy steeds groter wordt.

Voor bedrijven en organisaties wordt het dus alsmaar belangrijker om ervoor te zorgen dat data op een manier verwerkt en opgeslagen wordt.

Welk effect heeft thuiswerken op cybersecurity?

Thuiswerken heeft absoluut invloed op cybersecurity. Plots werken vele duizenden mensen niet meer vanuit het kantoor. Hierdoor wordt bijvoorbeeld gecommuniceerd via minder veilige netwerkverbindingen of apparaten. 

De kracht van juiste afspraken en standaarden omtrent de veiligheid zijn daarom niet te onderschatten.

Wat is de ISO 27001?

De ISO27001 is een werkstandaard. Bedrijven en organisaties die dit keurmerk in huis hebben werken volgens de normen en protocollen die in deze standaard staan omschreven.

In de ISO27001 staan onder andere handelswijzen voor de opslag van data, maar omhelst ook een standaard stappenplan voor wanneer er onverhoopt iets fout gaat in uw beveiliging.

Wilt u meer weten over de ISO27001? Neem dan even contact met ons op. We leggen het u graag uit.

Wat zijn de grootste cyberdreigingen?

Belangrijke actuele cyberdreigingen zijn: Hacks, Phishing en DDOS Aanvallen. Maar onderschat zeker ook niet het gevaar van een slecht beveiligde werkwijze door u en uw personeel! 

Hoe werken Security Assessments bij Inventico?

Er zijn verschillende manieren om Security Assessments uit te laten voeren door Inventico. Hierbij kan je denken aan het controleren hoe personeel omgaat met data, maar Inventico kan ook worden ingeschakeld om te zien of wij uw systemen kunnen hacken.

Heb je een andere vraag?

Stuur je vraag naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel ons op 076 88 74 555